Familjen gex-fabrys mikrohus

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/6

Familjen köpte ett mobilt hus istället för husvagn

Familjen Gex-Fabry skulle ge sig ut på en långresa och behövde köpa en husvagn, men alla var så plastiga och fula.

 

– Så hittade jag Vagabond Havens mobila hus i trä och det var mycket finare och i bättre kvalitet, säger Eddy Gex-Fabry.

 

På mindre än ett år har han hans fru Lou och barnen Dezy, Kenny rest över 5000 kilometer med sitt mobila hus: till Oslo, Norrland, Stockholm, Kalmar och den svenska västkusten.

Några av våra bästa minnen kommer från de här resorna. Allra mest gillar jag att ställa upp huset i en skog, långt från alla campingplatser, och tända en mysig brasa i kaminen, säger Eddy och berättar att förutom kaminen så är huset utrustat med en vattentank som rymmer 200 liter, ett 12 volts kylskåp och en spis som drivs på gas. 

 

– Det var så vi ville ha det och huset kan också kopplas in på ett vanligt elnät om vi ska ställa upp det mer permanent.

 

Just nu har Eddy Gex-Fabry står huset hemma på familjens hästgård utanför Slöinge, men det är avlastat från underredet, kärran, så att den kan användas för att transportera saker på gården.

 

– Men nästa år funderar jag på att ställa upp huset på något fint ställe i skogen och hyra ut det när vi inte reser med det, säger Eddy.