Vi kan nu erbjuda finansiering för ditt hus!

Bor du i Sverige, så kan vi nu i samarbete med mymoney erbjuda finansiering upp till 34000 €.

Tyvärr kan vi hittills endast erbjuda finansiering åt våra svenska kunder eftersom företaget vi samarbetar med endast riktar sig mot den svenska marknaden. De flesta av våra kunder från alla andra länder vi levererar till finansierar sina tiny houses ofta genom ett lån från sin bank. Har du redan kollat med din bank om du kan få ett lån där?

Kostnad från

80 Euro / månad*

*för ett oinrett microhus

Processen är väldig smidig: inom bara några timmar gör mymoney en bedömning hur mycket du kan låna. Kontantinsats krävs inte.

 

Det är ett lån utan säkerhet (blancolån) med en ränta på 4,95%. Det låter mycket när man jämför med ett vanligt bolån där räntan ligger på ca 2,5%. Tyvärr finns det dock i dagsläget inga banker i Sverige som erbjuder bolån för tiny houses, då marken de står på inte kan räknas som säkerhet som hos ett bolån. Men om man tänker på vad skillnaden blir i månadskostnaden så gör det inte så jättestor skillnad.

 

Här ett exempel: Om man lånar 34000 € (som är högsta beloppet) och betalar tillbaka dem under t.ex. 12 år, skulle den månatliga betalningen med en ränta på 2,5% (vanligt bolån) ligga på 275 €; med de 4,95% vi kan erbjuda skulle det vara 320 €, dvs. en skillnad på 45 € per månad. Inte så illa för att kunna äga ett eget hem! Och genom att bo i ett tiny house kan man dessutom sänka en del andra kostnader såsom t.ex. för hyran och elen.

 

Kontakta oss om du vill kolla upp om du kan få ett lån så skickar vi dig en lista med vilka uppgifter vi behöver för ansökan.