Svenjas egen design

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5

Hon utforskar alternativa sätt att leva

Efter två år i sitt mobila hus har den tyska forskaren Svenja Keune bestämt sig för att flytta huset från Bollebygd till Köpenhamn där hon ska börja ett nytt konstprojekt. Här delar hon med sig av sina erfarenheter och lärdomar

 

– Fridfullt. Befriande. Enkelt.

 

Med de här tre orden beskriver Svenja hur det är att bo i ett mobilt hus. För henne har huset varit en möjlighet att utforska ett alternativt sätt att leva.
 

– Jag hade en önskan om att förändra hur jag bodde och när jag köpte det mobila huset gav jag mig själv möjlighet att designa det här nya utrymmet som jag ville bo i.  

 

I skogen utanför Bollebygd kom årstiderna att dominera atmosfären inne i huset. För Svenja, som arbetar som forskare och textilkonstnär, var det mobila huset en möjlighet att leva tillsammans med sin forskning och sina experiment. 

 

– I mitt mobila hus tycker jag att jag har kunnat skapa en drömlekplats som jag också kan bo i, om än med vissa begränsningar.

 

Svenja menar att mobila hus inte nödvändigtvis är något för alla utan passar personer som vill utforska alternativa sätt att leva.
 

– Till exempel om du vill bo med färre prylar, använda mindre resurser, experimentera med bostadsytan och komma närmare husets omgivning.

 

För alla som känner sig dragna till att bo i mobila hus har Svenja en tydlig uppmaning:
 

– Bara gört’! Det är en underbar upplevelse och du kommer lära dig mycket om många olika saker. 

För Svenja byggde vi en helt egen modell som inte finns med i vårt utbud.