Unplugged's egen design

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3

"Vi låser in gästernas mobiler"

I en liten skogsglänta, med vacker vy över ett typiskt engelskt landskap med böljande gröna kullar, hittar du ett mobilt hus från Vagabond Haven. Det har designats speciellt för att bli ett ”digital detox retreat” för människor som vill hitta tillbaka till sig själva och komma närmare naturen.

 

Efter att nästan ha gått in i väggen valde Hector Hughes att resa till Himalaya för meditation på ett så kallat ”tyst retreat”. När han kom till det buddhistiska templet i skogen var han tvungen att låsa in sin mobil. När han kom hem, för ungefär ett år sedan, visste han precis vad han ville göra med sitt liv.

– Jag snackade med min vän Ben och vi beslutade oss för att vi ville ge andra stressade människor samma chans att komma närmare naturen utan att för den skull behöva åka till andra sidan jorden, säger Hector.

Både Hector och Ben lämnade sina stressiga jobb i London, beställde ett off-grid, specialdesignat mobilt hus och i juli i år lanserade de sitt företag ”Unplugged”.

– När våra gäster kommer hit så sätter vi ett hänglås på deras smarta mobiler i utbyte mot en enkel telefon som de kan ringa från och en karta. Det är allt de behöver, resten finns i huset, säger Hector.

Det är mest par, ofta med en hund, som väljer att boka in sig på ett digital detox retreat.

– Huset ligger verkligen inbäddat i naturen och jag är speciellt nöjd med att det håller så hög kvalitet, hantverket och de material som använts, säger Hector, som gladeligen berättar att huset är fullbokat ända fram till vintern.

– Corona-pandemin har verkligen betonat vårt behov av att vara i naturen samtidigt som bönderna här i England har ett stort behov av att diversifiera sina företag för att överleva. Så vår plan är att växa med 100 till 150 mobila hus under de kommande åren. Vi vill helt enkelt att fler människor ska få möjlighet att komma ut i naturen.