Vegards Modell Sofia

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/8

En investering som inte kan slå fel

 

I den norska turistbyn Flåm, känd för de vackra omgivningarna, står numer ett specialdesignat mobilt hus från Vagabond Haven. Det hyrs ut till turister som vill komma närmre naturen och slippa bo i vanliga campingstugor.

 

Med sin vackra fjord och de branta fjällen runtomkring är Flåm en riktig turistmagnet. Vanligtvis lever 500 personer i byn, men under turistsäsongen lockas tusentals besökare hit och de behöver någonstans att bo. Varför inte i ett mobilt hus, med utsikt över bäcken och den världsberömda järnvägen som slingrar sig ner från det branta fjället.

– Folk tycker att det är roligt att bo i vårt hus och de ger väldigt fina omdömen efteråt. Ingen har klagat på att det skulle vara för litet, säger Vegard Bratteteig och berättar att huset specialdesignades utifrån hans önskemål. Till exempel valde han bort några av kökets alla förvaringsytor för att istället installera en fin bardisk och få ett större sovrum.

–  Att jag kunde skräddarsy huset utifrån mina önskemål är jag mycket nöjd med.

Vegard är till exempel extra glad över den rejäla duschen och de fina detaljerna i huset.

– Att lampknappen var i trä-design överraskade positivt. Överhuvudtaget är jag väldigt nöjd med det fina hantverket.

Vegard tilltalades även av mobiliteten med ett mikrohus eftersom han inte vet vad som kommer hända med tomten där huset står nu. 

– Kanske kommer vi att bygga något mer permanent här i framtiden och då behöver vi flytta på huset eller sälja det. Oavsett är det här en riktigt bra investering som inte kan slå fel. Med ett mobilt hus finns det alltid nya möjligheter och användningar.