Veronicas Modell Sara

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/7

This model is no longer part of our range of products

”Nu kan jag vara en kvalitets-förälder”

 

Bland ekhagar och fält, på en kulle i Sörmland, har gården Kvattala legat i minst 300 år. Birger, bara fem veckor gammal, är den elfte generationen som kommer växa upp här. I ett alldeles nybyggt hus från Vagabond Haven, tillsammans med mamma Veronica Hellsberg.

 

– Altantaket byggdes klart när jag var på BB med Birger, skrattar Veronica Hellsberg och håller varsamt ett finger på Birgers napp så att den inte faller ur. 

 

Innan Birger föddes bodde Veronica i ett stort hus en bit därifrån, men då hon visste att hon skulle ta hand om Birger ensam behövde hon skapa rätt förutsättningar, både ekonomiska och praktiska.

 

– Jag ville helt enkelt inte ta så stora lån. Nu vill jag kunna vara föräldraledig länge och i framtiden hoppas jag slippa jobba heltid, säger Veronica och förklarar att den mindre boendeytan också är praktiskt:

 

– Var jag än är i huset har jag full uppsikt över Birger. Dessutom behöver jag inte lägga så mycket tid på att städa.  

 

Veronica valde att bygga ett mobilt hus, om än utan hjul, från Vagabond Haven var att hon kunde åka till Uppsala och se på ett färdigt hus.

– Sedan kunde jag vara med och skapa inredningen så att den passar mina behov. Det hade jag aldrig fått göra om jag till exempel köpt ett Attefallshus.

 

Birger är hungrig och det är dags att amma. 

– Att bo så här ger mig möjlighet att slippa jobba bara för att betala av lånen. Nu kan jag vara en kvalitetsförälder.