Helenas egen design

För Helena byggde vi en helt egen modell som inte finns med i vårt utbud.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4

”Jag känner hur jag läker när jag bor här”

 

När barnen flyttade ut från det stora huset i Älvsjö, söder om Stockholm, kände Helena Stenbeck Nilsson att det var dags att flytta ut på landet. Eftersom hon inte riktigt visste var hon skulle bo och hur länge så köpte hon ett hus på hjul som hon kan flytta med sig.

 

På en gammal hästgård utanför Flen, Änggärde, står Helena Stenbeck Nilssons hus mitt i en oanvänd paddock.

 

– Jag hade köpt mitt hus på hjul och frågade om jag fick ställa det här på gården och på den vägen är det, skrattar Helena och berättar att det var just att huset var flyttbart som var så lockande.

 

– Precis då visste jag inte var jag skulle bo och vad som skulle hända med mitt liv och därför var det viktigt att kunna flytta huset. 

 

Helenas dröm är att skaffa en egen gård där huset ska stå, men först ska det flyttas från paddocken.

 

– Huset står egentligen bra här, men allra helst vill jag ställa det vid ängarna en bit bort. De böljar fram så fint, som ett hav, säger Helena lyriskt och fortsätter berätta om hur bra hon mår av att bo nära naturen och att hon kan se Vintergatan varenda kväll.

 

– Det är nog det allra bästa med huset, att det nästan känns som om man bor i naturen eftersom man bor så nära. Stjärnhimlen ser jag aldrig i Stockholm.

 

När Helena köpte sitt mobila hus var hon på gränsen till utbränd.

– När jag hade bott här i ett halvår kände jag hur jag läkte för varje dag som gick. Att ha regelbundna sysslor och vara i naturen var den bästa medicinen för mig.

 

På gården odlar Helena grönsaker tillsammans med de andra och de sköter gemensamt om gården och skogen. 

– Sedan jag ställde upp mitt hus här har det börjat hända saker och nu har det kommit ytterligare ett tiny house och en husvagn. Det är roligt.

 

Just nu håller Helena på att måla vindskivor, knutar och fönster på huset.

– Eller, det är egentligen en kiselbehandling som förstenar huset, så färgen blir stengrå, det blir jättefint.